Kalopsia in de klas

Kalopsia in de klas

Vakdocent theater

In mijn werk als theaterdocent ontdek ik iedere keer weer hoezeer het creatieve karakter van de lessen mijn leerlingen aanspreekt. Hoeveel plezier ze hebben in het herkennen van hun kwaliteiten en talenten.

In de theaterlessen van Kalopsia leer ik kinderen te vertrouwen op hun improvisatievermogen, dat rust in jezelf zit en dat je goed bent zoals je bent.

Schoolverlichting

Mindfulness in de klas

In de Advanced Study Schoolverlichting ben ik door De Nieuwe Yogaschool vanuit verschillende expertises – (kinder)yoga en meditatie, pedagogie, psychologie – opgeleid om zowel kinderen als leerkrachten te begeleiden en te inspireren om de instrumenten van yoga, meditatie en mindfulness op een veilige manier in de klas te kunnen toepassen.

Musicalbegeleiding

Kalopsia heeft veel ervaring in het begeleiden van de musical aan groep 8.
Eigen inbreng, podium presentatie, samenwerken en improvisatie staan hierbij voorop!

Bekijk hieronder een filmpje waarbij leerlingen worden geinspireerd tot het maken van een decor!

Een indruk van schoolverlichting met Kalopsia

“ Roos bracht Schoolverlichting in mijn klas. Een pittige groep, waar licht welkom was. Roos leerde de kinderen luisteren en omkijken naar zichzelf en naar elkaar. Op een prachtige, authentieke manier leerde zij hoe je rust kunt vinden in een drukke dag. Dankbaar dat ze bij ons in de klas was! ”

Corine Snel – Lidwina School

"Lieve en professionele benadering van de kinderen. Duidelijk, ze heeft goed de vaart erin."

Daikini, leerkracht

"Ik heb Roos leren kennen als een fijne, professionele collega, die zich moeiteloos aanpast aan verschillende schoolteams en zeer diverse basisschoolgroepen. Leerlingen voelen zich veilig bij haar en voelen zich door haar gezien."

Francine Plaisier, eigenaar Verhalenfabriek

"Roos heeft zeer snel een band met de kinderen, heeft een fijne aanspreektoon en denkt graag mee met de school!"

Marije van den Hoek, directrice Amersfoordtschool