Empty moments

Afgelopen zondag had ik een heel leuk verhelderend gesprek met de ó zo actieve coole professor Dr Erik Scherder. De man die het vermogen heeft om het (in mijn ogen) meest complexe orgaan ‘ het brein ‘ inzichtelijk te maken voor de gewone ziel. Hij maakt je los van de bank en verleid je om ommetjes te maken, trappen te lopen met een zware rugzak of een halte eerder uit te stappen om wandelend, in een goed tempo, verfrist en helder van geest aan te komen op je plaats van bestemming. 

Hoogleraar klinische psycholoog Erik Scherder heeft een groot liefde voor zijn vak én is een begaafde storyteller. Hij is innemend, charismatisch en het is leuk om naar hem te luisteren! We hadden het in ons gesprek over concentratie & focus, onderwerpen die mij nu zo aan het hart gaan. Zowel in mijn privéleven, als in mijn werk op de scholen, denk ik dat we ons nodeloos laten afleiden. We verzeilen in andermans levens. Vergelijken. Omdat we misschien onze eigen dromen niet serieus nemen? Zelfvertrouwen missen? 

Nu we afstevenen op 2021 met licht aan het einde van de tunnel, kunnen we weer gaan dromen. Reizen, op avontuur gaan, workshops of cursussen volgen real-time met echte mensen, het wordt vast weer snel mogelijk! 

Laten we ons niet af laten leiden, en streef naar schoonheid in jouw leven! Leer, val en sta weer op. 

De eerste tip uit het gesprek met Professor Scherder (de inspirerende professor uit de Wereld Draait Door & oud collega van mijn vader) : 

Durf te niksen, je te vervelen, uit het raam te staren. Niet effies 5 minuten, maar misschien wel een kwartier lucht staren. En wordt verrast met een ingeving, dat gekke idee wat misschien wel de oplossing vormt voor jouw vraagstuk. Dream en je wordt beloond. 

Ga op zoek naar de zogenaamde ‘ lege ’ momenten. 

Makkelijker gezegd dan gedaan, je vervelen. Ik hoor mijn kinderen al zeggen: ‘ Boringggg! Ik verveel mij! Daar ga je toch niet naar op zoek? Én er is zoveel bedacht waar je je mee kan vermaken! 

Maar misschien kunnen we het aanlokkelijker maken door eens goed om je heen te kijken en je fantasie aan te zetten:

  • Bij het wachten op de bus of tram, kan je even je mobieltje in je zak laten, observeer gekke mensen
  • Kijk uit het raam naar alles wat voorbij komt en verzin verhalen bij de mensen die voorbij komen.
  • maak vrienden met de boom die voor je deur staat, bekijk hem goed. Leun eens tegen onze grote reuzen en verwonder je over alles wat groeit en bloeit, ook in de stad!
  • Maak een wandelingetje, zonder dat je ergens heen moet. Gewoon, om te kijken naar alle huizen die in jouw buurt staan en je te verwonderen wat er allemaal achter de ramen gebeurt. (ik vind vensterbanken waar 2 vazen strak synchroon staan opgesteld of lelijke beeldjes altijd heel fascinerend)

Ik ga bij mijn katje afkijken hoe het moet, dat voor je uit staren.

 En jij? Hoe ga jij je vervelen? Erik en ik zijn benieuwd naar je glorieuze invallen!