Offline is the new online

Offline is then new online

#Less social media more talking

IMG_1425

Soms werpt een nieuw thema voor de etalage zich voor de voeten. Zo stonden we laatst in de rij bij de kiosk, wachtend op de postzegels. Luisterend naar t gesprek voor ons, bleven de ogen rusten op de quotes van de Vogue gepresenteerd op de balie:

20160224_104315

#laten we praten – “Ja let’s do so” !

” We kijken meer, maar zien minder. Het wordt onrustiger voor de geest, maar ook voor het lichaam. Nog niet zo lang geleden las ik de verzuchtende opmerking van een tiener in de krant dat haar leven een continue online chat aan het worden was. Je wordt gedwongen om via Facebook de laatste nieuwtjes bij te houden. We lijken verslaafd te raken aan internet en alles wat het ons biedt. Wat aan het verdwijnen is, is het mijmeren, lege momenten en verveling. Alles wordt opgevuld met de smartphone. Er zijn geen korte momenten meer van standby. Is dat ok? Wat is er mis met verveling?”

Kalopsia verdiepte zich verder in de toenemende druk van social media..en vond ’t een prachtig item voor maart, de maand waarin we de winter van ons afschudden en weer naar buiten treden.

Het leek ons mooi om in de window een magische plek te creëren, met veel dieren en een tipi, om jezelf in terug te trekken. Op zoek naar handmade, gingen we surfen door Etsy heen, en vonden we twee ‘crafters’ 

super-zacht-dekentje
mini- tipi’s

Chantal van Cutiezz.nl  maakt superleuke handmade items voor the little ones..& ook tipi’s. Ze kwam op een vrijdagavond langs met haar ‘lace tipi’ – en we waren direct verkocht…Die moest in t raam!

Erika Harberts – ontwerper, blogger, moeder en Parijs liefhebster – van Mikodesign kende wij al van de Flow en was ook te vinden op Etsy. Vanuit haar studio in haar  tuin ontwerpt ze onder andere poppen, konijnen, mini-accessoires, stoffen, dessins, DIY kits; deze verkoopt ze via haar website en aan winkels wereldwijd. Ze heeft een grote liefde voor Parijs, Frida Kahlo en creëert haar eigen mini-wereld. Ze stuurde ons twee mini-cameraatjes, prachtig ingepakte pakketjes! Alleen daarom al!

 

973bf8_1ad3ac1eb1bd4cfcbcf47a1d2578db94

Zoektocht naar de dieren verliep door de hele stad…een bezoekje in Noord deed ons langsfietsen bij RecycleKid in de Van der Pekstraat. Net geopend, deed de eigenaresse direct mee met de etalage door ’t uitlenen van 1 van haar foxes – een vos gemaakt in een sociale werkplaats geheel van denim-stof.  Alles in haar winkel -speelgoed en kleren voor kinderen – is gerecycled of geupcycled. Wie hier iets koopt is goed bezig!recyclekid-op-pinterest-recycle-amsterdam-noord-5baa5e4d1755d131c75c462d4f5503bb

Woef..we need a dog!

” Studies tonen aan dat steeds meer mensen gezonder zijn dankzij het feit dat zij één of meerdere dieren in huis hebben. Op het moment dat je een hond of kat aait komt er een hormoon genaamd oxytocine vrij. Oxytocine wordt in de hersenen aangemaakt en verlaagt de bloeddruk en verlaagt de hoeveelheid cortisol, wat angst en stress veroorzaakt”.

Bij Koutsj een hele mooie vintage zaak in de Westerstraat, vonden we onze porseleinen hond.. Eelco Franz is de eigenaar en uitvoerder van deze fijne verkoopsalon. Hij is een enthousiaste vintage dealer en koopt de prachtigste banken, stoeltjes, lampen op om deze waar nodig zelf op te knappen of na een poetsbeurt door te verkopen aan een gelukkige klant, dat kan als particulier of bij een bedrijf, kantoor of in de horeca. Alles is mogelijk, hij zorgt zelfs voor de bezorging!

11062923_500342546781535_6570098015517680842_n

Cleo Goossens, veelbelovend fotograaf, deed mee aan de vorige editie voor ‘Because We Carry‘ , de etalage die we in februari maakte. Zij heeft samen met haar vriend ‘Sun of Wolves’ opgezet. ” Sun of Wolves is a place that bring our biggest passions together. Our love for dogs, handmade goods, the beauty of life, other animals, photography, typography, traveling, music, clothes and goods, branding, illustrations and everything in between.”

Mokken-Bakken-SOW-fl-2
A little ode to all the dogs on this planet

We mochen de ‘enamel mugs‘  & ‘dog food bowl‘ lenen..en ook nog eens de vlag ‘howling moon‘ , die al heel lang op onze verlanglijst staat..zo mooi!

11705828_1676808192556679_6675380397653304053_o

Gewoon Jip maakt gedichtjes..Gedichtjes met een boodschap..custom made kan ook! Deze vonden we mooi bij ons thema passen. Ze stuurde hem mooi ingepakt op en hij ligt nu in de etalage met een mooi potlood ‘ Iets in je kop, schrijf ’t op”

JIP.-potloden-618x874

Anna + Nina, ladies met lef! We zijn fan..Ze dromen groot, over New-York..Als je tijd hebt:) kijk eens naar dit filmpje..ze vinden een replica van hun winkel in New-York. De Arrow kan je vinden in de prachtige winkels van Anna + Nina in de Pijp en op de Nieuwmarkt. “We willen in onze winkel een huiskamersfeer creëren waar iedereen zich thuis voelt. Het liefst zien we onze winkel als de huiskamer van een hedendaagse Alice in Wonderland of Stanley and Livingstone-achtige figuur die de wereld over reist en de mooiste souvenirs mee naar huis neemt”

Unknown

‘Seeing beauty in a flower could open people up to the beauty that is an essential part of their very being, their true nature’ Eckard Toole

Margot-Kat
Ontwerpster Margot Kat, founder van ‘Rootfolk’

Het ruwe van schors, het fijne van zand, de zachtheid van een verenpak: Margot Kat van Rootfolk laat zich graag leiden door de natuur bij het maken van haar kussens, plaids en servies. Wij maakten een camp-fire van de bakjes uit de ‘birds-collectie‘..

Rootfolk-bakje-Birds-626x940
Freedom and colors of birds are the basis for the bird series

Rootfolk organiseert trouwens ook cursussen & retreats :’ How do you get back in touch with your creative essence ‘?

 

Foxes & bear rugs by Moli. My Own Little Indian
Foxes & bear rugs by Moli. My Own Little Indian

Nog een foxylady..maar dan een wollige! We zijn al lang fan van MOLI, prachtige kleden & tipi’s! Ook via Etsy verkrijgbaar.. Net verhuisd naar Bussum, deed Nienke veel moeite om de kleden richting Amsterdam te krijgen. We zijn superblij, want beide kleden zijn prachtig van kleur & de beer deed ons denken aan de ” The Revenant” waarbij Leo de hele film door z’n berenvel mee droeg.

il_570xN.660060766_qm3b
” With this Fox Rug we support a small group of Kenian women called the Kenana Knitter Critters. These women utilise knitting skills to support their families in a developing economy where the basic necessities of life are difficult to obtain “.

Cabinet of curiosity -meet Lola & Kate !

 

aboutlolakate
About Lola & Kate

We leenden last-minute een fazantenveer –

lady-amherst-pheasant-center-tail-feathers

Ze verkopen Lola & Kate bij de buren Six and Sons, de buren van Kalopsia op de Haarlemmerdijk 31. ” Six and Sons is a concept store selling anything from furniture to clothing and from soap to magazines. We travel through Europe to find the best vintage pieces for your home.”

cropped-tuinvanjudith1

De tuin van Judith is onze favoriet. Ontwerpster van tuinen & beeldend kunstenaar.  Ze is lief, getalenteerd en maakt de prachtigste dingen. De etalage kreeg een finishing touch van haar! ” Judith maakt prachtige kunstwerken van blaadjes, bloemen en andere dingen die ze in haar eigen tuin vindt. Omdat Judith tuinen ontwerpt en onderhoudt is ze niet alleen in haar eigen tuin te vinden maar ook in andere. Zo verzamelt ze genoeg materiaal om een heleboel moois te maken!”

skull-2
Flower skull made by Tuin van Judith

 

 Last but not least…onze illustrator van de maand

9bf36b28938862f100fb7a2f63c02fad

Kalopsia deed er alles aan om haar te ‘strikken’ voor deze maand: Claudi Kessels..Kijk eens op haar instagram, haar pagina ‘Claudi Tekent’ laat zoveel moois van haar werk zien..Favoriet is #100 days of nature!

Ze kwam met hoge hakken aan & stond prachtig te tekenen met een mutsie op haar rode krullen. Dank je wel Claudi, je acrobaat op het raam ziet er prachtig uit!

 

Unknown

En natuurlijk dank aan alle merken, die zo bereidwillig hun items meegaven en meedachten. Ciau for now!